Obavijesti

Zagreb, 18. 12. 2009.

Hrvatska udruga poslodavaca u hotelijerstvu

Zagreb, 18. 12. 2009.

U Hotelu Sheraton u Zagrebu održana je Osnivačka skupština Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu (HUPUH).

Skupština Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH) je na sjednici održanoj 18. prosinca 2009. donijela odluku o utemeljenju Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu.

Istom odlukom članice HUH-a postaju utemeljitelji i članice HUPUH-a dok će se po upisu HUPUH-a pokrenuti postupak gašenja HUH-a pri čemu sva prava i obveze kao pravnog slijednika HUH-a prelaze na novoosnovanu udrugu.

Suprotno informacijama koje su se pojavile u javnosti ovaj čin ne predstavlja jednostranu odluku o gašenju HUH-a već naprotiv tranziciju udruge u višu razinu u skladu sa propisima RH.

HUH je u svom dosadašnjem radu uz podupiranje struke nastojao utjecati na poboljšanje uvjeta u kojima posluje hotelijerski sektor međutim često puta bez dovoljno učinka što je izazvalo opravdano nezadovoljstvo članica.

Obzirom na činjenicu da je turizam kao industrija upravljački fragmentiran i interesno razjedinjen HUH je na nacionalnoj razini pokrenuo inicijativu za interesno udruživanje turističkog gospodarstva. Cilj udruživanja je ujediniti poslodavce svih segmenata turizma i konkretizirati zahtjeve kako bi se zauzela uloga partnera javnom sektoru i socijalnim partnerima u kreiranju općeg pravnog i gospodarskog okvira koji utječe na budućnost, rast i razvoj turističkog sektora. Pri tome je cilj mobilizirati kreativnu energiju i snagu svih pojedinačnih čimbenika i postojećih udruga te kroz partnerstvo i efikasno upravljanje ostvariti ciljeve.

U skladu sa definiranim ciljevima i postavljenim zahtjevima donijeta je odluka o tranziciji postojeće u udrugu višeg reda pri čemu su i tijela HUPUH-a interno organizirana sukladno zahtjevima vremena i međunarodnim iskustvima.

Na osnivačkoj skupštini dosadašnji Predsjednik HUH-a Anđelko Leko izabran je za počasnog predsjednika HUPUH-a.

Predsjednik HUPUH-a je Kristian Šustar. 

Potpredsjednici HUPUH-a su: Joško Lelas, Ivan Sabljić i Kristijan Staničić. Članovi Izvršnog odbora HUPUH-a su:  Veljko Ostojić, Željko Kukurin, Vlado Miš, Mario Jantol, Branimir Jurišić, Ivan Bilić, Marijo Vrsaljko, Željko Rešetar, Mara Pavić Požega, Jerko Bralić, Ivana Kolar, Mato Škojo i Zdenko Cerović.

Predsjednik Savjeta HUPUH-a je Franco Palma, a članovi Savjeta HUPUH-a su: Ivan Šorić, Mladen Šebelić, Amelia Tomašević i Vedran Ribarević.

Platforma za interesno udruzivanje turistickog gospodarstva – download

Statut HUPUH-a – download

Komentari isključeni za Zagreb, 18. 12. 2009.